Редакција

Главни и одговорни уредник

 

Боривој Обрадовић
arrow

Боривој Обрадовић

биографија
close
биографија:
Боривој Обрадовић, рођен је 10.01.1991. године у Бањој Луци. У Бањој Луци је завршио основну школу и гимназију. Апсолвент је на АГГФ-у, студијски програм грађевина, смјер хидротехника. Био је двије године предсједник Савеза студената АГГФ-а и замјеник предсједника Уније студената РС. Актуелни је предсједник Уније студената РС и предсједник Скупштине студентског кошаркашког клуба "Студент". Један је од покретача и уредника часописа студената АГГФ-а „Мост“.

 

Уредници

 

Горан Вучић
arrow

Горан Вучић

биографија
close
биографија:
Рођен 26.8.1992 у Кључу, општина Кључ. Основну школу завршио у Бањој Луци са одличним успјехом – ђак генерације. Средњу Економску школу такође завршио у Бањој Луци. Током свога школовања активно се бавио кошарком, првотимац бањалучког Борца. Тренутно студент четврте године Економског факултета Универзитета у Бањој Луци, члан Студентског парламента УНИБЛ, наставно – научног вијећа Економског факултета као и члан Уније студената Републике Српске.
Јелена Гиговић
arrow

Јелена Гиговић

биографија
close
биографија:
Рођена 16. новембра 1987. године у Сарајеву – општина Центар. Основну школу и Гимназију – Општи смјер завршила у Вишеграду. Звање дипломираног економисте стекла на Економском факултету Пале Универзитета у Источном Сарајеву. На истом факултету наставила је академско образовање на другом циклусу студија и тренутно је апсолвент на студијском програму Економски развој БиХ, смјер Политика развоја. Учесник је „Школе лидера“ (Требиње, 2013. године), Љетне школе „Rethinking the Culture of Tolerance – The New Challenges of the European Integration Process“, (Источно Сарајево, септембар 2014. године) и Међународне конференције „Јахорински пословни дани“ (Јахорина, 2015. године). Новинарством се бави од децембра 2011. године. Ради на мјесту стручног сарадника – новинара у WEB Редакцији Универзитета у Источном Сарајеву. Говори енглески и служи се руским језиком.
Љубица Каурин
arrow

Љубица Каурин

биографија
close
биографија:
Љубица Каурин је успјешан студент треће године Правног факултета Универзитета у Бањој Луци. Своје интересовање за право испољава како у академским тако и у ваннаставним активностима. Члан је Комитета Републике Српске за борбу против говора мржње на интернету, те је у том својству представљала Републику Српску на састанку чланова овог међународног покрета у Азербејџану. Поред права, интересује је и развој омладинског активизма, те је учествовала у мноштву регионалних и међународних омладинских дешавања, укључујући семинаре, конференције и размјене у Србији, Македонији, на Кипру, у Италији, Португалу, Израелу и Русији. Члан је неколико локалних омладинских организација, а волонтира и у Секретаријату Омладинског савјета Републике Српске, гдје редовно учествује у развоју садржаја за младе и разним омладинским акцијама.Искуство писања и извјештавања стицала је радом на бањалучком порталу Banjaluka.com, те у неколико часописа у току основног и средњег школовања.
РАТКО САВИЋ
arrow

РАТКО САВИЋ

биографија
close
биографија:
РАТКО САВИЋ, биографијаРођен 10.04.1994. у Градишци, гдје је завршио основну школу и гимназију. Током школовања је учествовао у бројним ваннаставним активностима, такмичењима а посебно се истакао у ангажману у Савјету ученика. У периоду 2011-2012 обављао дужност члана управног обора Асоцијације средњошколаца у БиХ као координатор за међународну сарадњу и делегат у Европској унији средњошколаца. У исто вријеме изабран је за младог Амбасадора мира Савјета Европе.Један од оснивача и први предсједник управног одбора хуманитарне организације „Уједињена Србија-Градишка“.2012. године уписао је Правни факултет Универзитета у Бањој Луци, на коме је тренутно студент четврте године. Током студирања активно је укључен у све нивое студентског организовања. Тренутно је предсједник комисије за међународну сарадњу Уније студената Републике Српске и делегат у Европској унији студената. Поред тога један је од оснивача и предсједник омладиснке организације „ГРОМ“ из Градишке.
Синиша Балта
arrow

Синиша Балта

биографија
close
биографија:
Рођен у Градишци, 08.11.1990.Апсолвент на Филолошком факултету Универзитета у Бањој Луци, на Студијском програму за Италијански језик и књижевност и српски језик и књижевност.-у сазиву студентског парламента 2014/2015, обављао сам функцију предсједника комисије за културу, док у истом сазиву у текућој академској години обављам функцију шефа тима за неформално образовање.-члан управног одбора невладине организације „Гром“ Градишка
Aна Ковић
arrow

Aна Ковић

биографија
close
биографија:
Aна Ковић, биографијаРођена 24.05.1991. године у Дрвару. Завршила је бањалучку Гимназију и дипломирала на Архитектонско-грађевинско-геодетском факултету у Бањој Луци, одсјек Грађевинарство, усмјерење конструктивно, те стекла звање дипломираног инжењера грађевинарства. Током школовања била је активан члан бројних студентских организација, координатор тимова и предсједник међународног удружења студената грађевинарства IACES за локални комитет Бања Лука. У том периоду учествовала је у организацији бројних локалних активности, те била учесник и низа интернационалних такмичења, конгреса и сличних активности.Као студент, била је стипендиста програма њемачке привреде др Зоран Ђинђић за студенте техничког усмјерења, чијим је посредством практично искуство стицала на стручној пракси у иностранству. Један је од оснивача студентског чаосписа АГГф-а „МОСТ“, за који је обављала улогу главног и одговорног уредника и издала четири публикације часописа (2013-2015). Један је од аутора и уредника монографије Недосањан сан о Израелу, вјера, љубав и нада – искуства, импресије и визије градитеља о земљи на три мора, у сарадњи са деканом, асистентима и студентима АГГФ-а. По завршетку студија одликована је за допринос развоју и афирмацији АГГФ-а. Говори енглески и њемачки језик. Упоредо са основним студијама усавршавала се и на IT aкадемији у Београду, са фокусом на област конструктивног инжењерства кроз софтвере. Од априла 2015. запослена је у компанији Intilaris Solutions у Бањој Луци. У будућности има намјеру да настави школовање на другом циклусу студија студијског програма Грађевинарство и да се усавршава у овој области.

 

Сарадници

 

Давид Латиновић
arrow

Давид Латиновић

биографија
close
биографија:
Рођен је 30.03.1991. године у Бихаћу. Од 1997-2005. похађа Основну школу „Алекса Шантић“ у Бањој Луци. У периоду од 2005-2009. године похађа Гимназију у Бањој Луци. 2009. године уписује Архитектонско-грађевинско-геодетски факултет, одсјек архитектура. Члан је Скупштине Студентског парламента од 2013. године, а обавља функцију потпредсједника Студентског парламента од 2014. године. Делегат је у Унији студената Републике Српске (2013/2014; 2014/2015). Члан је Наствно-научног вијећа Архитектонско-грађевиснко-геодетског факултета те је обављао функцију потпредсједника Савеза студената АГГФ-а. Од 2015. године је делегат у Скупштини Омладинског Савјета РС.Био је члан Организационог одбора Научно стручног скупа „ Студенти у сусрет науци –СТЕС“ са мм 2014. и 2015. године. Активно учествује у раду Студентког часописа „Мост“.
Алекса Ђурић
arrow

Алекса Ђурић

биографија
close
биографија:
Рођен у Власеници 24.09.1996. године. Основну и средњу школу завршио у Власеници.У основној школи био предсједник Савјета ученика двије године. Активно учествовао у раду Савјета и током средње школе.Студент прве године Економског факултета Универзитета у Бањој Луци, и члан наставно-научног вијећа.Један од оснивача и предсједник Светосавске омладинске заједнице у Власеници, и КУД-а „Свети Сава“ Власеница.