Часопис Авангарда – Пут према новом систему вриједности

Наредне седмице биће објављен први број првог часописа Уније студената Републике Српске под називом „Авангарда“. У часопису ће, поред актуелних тема и дешавања са два јавна универзитета, бити обрађене и опште теме које ће студентима помоћи да боље разумију свијет у коме живе и намјере оних који га обликују.

Предсједник Уније студената РС Боривој Обрадовић рекао је да је идеја о покретању часописа логичан слијед онога што се догадја у студентској популацији посљедњих година.

„Часопис је посљедица ријешености студената да на себе скрену пажњу, да дају до знања да постоје, да имају своје ставове и да знају шта хоће и како то да остваре“, нагласио је Обрадовић.

Поред основног повода да се оснује медиј у којем ће кровна студентска организација презентовати своје активности и будуће планове, Обрадовић каже да се Унија водила жељом да студентима омогући да искажу своје ставове и размишљања на другачији начин од онога који им пружају друштвене мреже.

„Хтјели смо да промовишемо праве вриједности тако што ћемо створити неки наш простор у који ћемо ‘пуштати’ компетентне људе, оне који су превазишли просјечност у науци, умјетности, култури, спорту и било којој другој области, који су авангардни. То ће нашем часопису, поред информативног, дати и едукативну црту“, додао је он.

Према његовим ријечима назив часописа „Авангарда“ најбоље осликава намјеру студентске популације да желе да крче пут, да успоставе нови систем вриједности и да у томе буду први.

У првом броју часописа биће ријечи о новим законима и стратегијама у високом образовању, а биће отворено и неколико општих тема.

Часопис ће бити бесплатан, а поред штампаног издања биће доступан и у електронској форми. Биће организована и свечана промоција првог издања.

Извор: Студентска организација РС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *